Deze zomer heropent hotel én restaurant Franq, het enige Relais-Châteaux van “’t stad”, zijn deuren, na een restyling én met een nieuwe general manager.
Het 39 kamers tellende hotel – het enige Relais-Châteaux van “’t stad” – dat voor het eerst zijn deuren opende in het najaar 2017 in een voormalig 19deeeuws neoclassistisch bankgebouw, besloot om amper drie jaar later het interieur een “softe facelift” te geven, dit tijdens de sluiting ten gevolge van COVID-19.
Kersverse nieuwe General Manager Cyla Vogel licht de beslissing toe: “Na alle Corona ellende willen we weer een frisse start maken, niet alleen door het hotel grondig schoon te maken en alle voorzorgsmaatregelen te treffen die nodig zijn om onze gasten een zo veilig en gezond mogelijk verblijf te garanderen maar ook een nieuwe uitstraling, ambitie en vibe zullen voelbaar zijn als Franq haar deuren weer heropent”. De 52-jarige Cyla Vogel kijkt alvast met heel veel enthousiasme uit naar de heropening: ”Na deze woelige tijden zal de nood aan sfeer en beleving nog groter zijn. Ik verwacht dat veel Belgen de warme gezelligheid en ongedwonen chique sfeer van ons hotel zullen opzoeken”, verklaart Cyla, die haar carrière onder meer opbouwde in de evenementen en horeca branche.
Geboren in Rotterdam, begon Cyla na haar studies te werken bij Sheraton Zaventem. In 1990 verhuisde ze naar Australië waar zij voor Sheraton in Brisbane en Port Douglas gewerkt heeft. Helaas werd haar werkvergunning niet verlengd waardoor ze terug naar Nederland is gegaan waar ze een franchise-organisatie opgebouwd heeft in de fast-service, evenementen, bedrijfs- en hogeschool catering. Geheel onverwachts kwam Hotel Franq onlangs op haar pad en er werd haar gevraagd om Franq naar de Next Level te brengen. Een uitdaging die zij met veel plezier, ambitie en trots heeft aangenomen. Zij is moeder van 2 kinderen (20 & 16), houdt van boeiende gesprekken, hardlopen in de vroege ochtend, skiën, (salsa-)dansen en koken.