Fasset realiseert interieurprojecten op een duurzame manier

Fasset, het vroegere Himpe-Desmet, is al sinds 1983 een gewaardeerd leverancier en uitvoerder voor werken in gordijnen, textiel, zonwering, akoestiek en projectafwerking. Na vier decennia is het West-Vlaamse bedrijf een begrip geworden in de zachte aankleding van hotelkamers en andere. Met advies, productkennis en een eigen confectie-atelier en plaatsingsdienst, staat fasset de klant, hotelier, architect en interieurarchitect bij in de realisatie van hun interieurprojecten. De bedoeling is om de klanten te ‘ontzorgen’. Fasset denkt met de klanten mee en zorgt voor het totale concept. Bovendien wordt het thema duurzaamheid niet uit het oog verloren.

Made in Belgium
Fasset beschikt over een eigen confectieatelier, waardoor textielproducten zoals gordijnen volgens de wensen van de klant kunnen worden geproduceerd. Het bedrijf staat ook in voor de levering en de vakkundige plaatsing. Zaakvoerder Tom Himpe: “We leveren met fasset Belgisch kwaliteitswerk, waardoor we het label ‘Made in Belgium’ mogen voeren. Ons eigen confectieatelier in Izegem is een echte troef. Van hieruit kunnen we over het hele land interieurarchitecten, aannemers, decorateurs en hoteliers helpen om hun gebouwen om te toveren tot een juweeltje. Klanten kunnen bovendien in onze showroom kennismaken met onze uitgebreide collecties van kwaliteitsvolle stoffen, en anders komen we gewoon ter plaatse als showroom-aan-huis”.

A la carte
Bij de aankleding van een ruimte, wordt er rekening gehouden met de behoeften en het budget. Fasset verliest daarbij nooit de sfeer die in het hotel of locatie heerst uit het oog. Ook het akoestisch comfort krijgt de nodige aandacht. Naast de gepaste materialen spreken ook zaken als lichtinval en kleurencombinaties een niet onaardig woordje mee.

Zaakvoerder Tom Himpe: “ fasset verzorgt het interieurproject van A tot Z en staat in voor het totale concept. Kortom: ons bedrijf levert voor iedere ruimte à la carte werk af, ongeacht het nu om nieuwbouw of renovaties gaat. Ons bedrijf staat ook bekend om het perfect afwerken van complexe en technische dossiers, waarbij de installatie van die aankledingen al eens in uitdagende omstandigheden dient te gebeuren”. Fasset staat voor veelzijdigheid.

Duurzame dienstverlening
Volgens Tom Himpe houdt fasset zich continu bezig met het verduurzamen van haar dienstverlening. “Bij het produceren van onze stoffen en textiel, houden we rekening met de duurzaamheid. Zo vervaardigen we in ons confectieatelier, elektrisch gevoed met zonnepanelen, zo veel mogelijk duurzame stoffen. We weten bovendien dat het produceren van textiel veel van het milieu vergt. Daarom trachten we bewust met water, energie en brandstof om te gaan. Hierop besparen is voor fasset belangrijk. Niet alleen die besparing is voor ons een speerpunt; ook transparantie en eerlijk zaken doen is van primordiaal belang. We werken daarom liefst samen met leveranciers die net zoals fasset dezelfde eisen stellen ten aanzien van mens en milieu en die dat kunnen aantonen”, besluit Tom Himpe.
www.fasset.be