In de wereld van de professionele keukenbouw is passie een onmisbaar ingrediënt. Net zoals een chef-kok zijn liefde voor ingrediënten koestert, zo moet een keukenbouwer een diepe passie hebben voor techniek. Herman Maes, meesterchef op dit gebied, belichaamt deze passie in zijn werk als geen ander.
Het avontuur begon voor Herman Maes 30 jaar geleden. Later, op de Wereldtentoonstelling in Milaan, schitterde hij met zijn baanbrekende diamantvormige kookfornuis. Sindsdien heeft hij zijn creaties mogen ontwerpen voor topchefs over de hele wereld, waaronder het Deense Noma, Peter Goossens,
Sergio Herman en vele andere sterrenchefs. Trots is hij over de 1.472 keukens, die hij elk met de grootste zorg en aandacht geïnstalleerd heeft, verspreid over 11 landen.
In 2019 verkocht Herman Maes zijn bedrijf, maar zijn ondernemersgeest liet hem niet met rust. Na drie jaar van reflectie besloot hij opnieuw de sprong te wagen: Herman Maes Kitchens werd geboren. Want voor hem is ondernemen meer dan alleen een vaardigheid; het zit in zijn DNA.
Het bloed kruipt…
Bij de lancering van het nieuwe bedrijf in juni 2023, straalde Herman Maes van enthousiasme. Innovatie en creativiteit waren altijd een drijvende kracht, en de passie kan dus verder uitgebreid worden.
Hij omringt zich met een jong en dynamisch team, dat hij opleidt, maar met wie hij ook zijn passie en kennis deelt. Ook zijn dochter en schoonzoon maken er deel van uit en zo is de continuïteit van het bedrijf verzekerd. Een frisse kijk en nieuwe ideeën, gecombineerd met de ervaring en wijsheid van Herman zelf, zorgen ervoor dat het bedrijf de uitdagingen van de toekomst kan aangaan. De familiale band garandeert stabiliteit, maar ook een sterke verbondenheid met de kernwaarden en tradities van het bedrijf.
Met visie vanuit keuken
Als tiener ontdekte Herman zijn ondernemersgeest door technische apparatuur te verkopen. Na zijn studie elektromechanica begon hij in de dienst-na-verkoop van elektrische en gasapparaten. Chef-koks vroegen hem constant waarom dingen op een bepaalde manier ontworpen waren. Dit was de katalysator om zelf te produceren en te innoveren, met als resultaat zijn eigen keukenbouwbedrijf.
Herman Maes is nog steeds druk bezig met het creëren van prototypes voor wat hij “de keuken van de toekomst” noemt. 20 jaar geleden introduceerde hij als pionier inductie in restaurantkeukens, en vandaag de dag blijft hij voorop lopen in kooktechnologie en innovatie. De moderne keuken wordt compacter, efficiënter en duurzamer dan ooit tevoren, met aandacht voor energiezuinige apparaten die tot 80% kunnen besparen op de energierekening.
Combinatie van 3 soorten inox
Herman Maes Kitchens renoveerde recent de keuken van Restaurant Serafina in Westerlo. Ze zijn de trotse eigenaar van een volledige nieuwe TESMAE keuken. Deze is opgebouwd uit drie verschillende soorten inox. De onderbouw is zwart gespoten inox, de randen werden afgewerkt in spiegelinox, de werkbladen zijn geborstelde inox. Naast de ergonomische vorm waarvan de hoogte hydraulisch verstelbaar is, bevat de stoof hoogkwalitatieve toestellen die ook zeer energiezuinig zijn.
www.maeskitchens.be